Back to home
Cineasta

Contact

 

albacrosp@gmail.com
+ 34 630 790 796

 

Instagram 

Tumblr

Twitter

Vimeo

About

 

 

(1991, Puigverd de Lleida) es va establir com a directora després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Un film que es va estrenar amb èxit a les sales de cinema fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Com a directora ha dirigit el documental Resiliència (2020) pels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i produït per Allegra Films, el curt documental De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021) sobre el pintor Francesc Punsola i produït per la UPF. Ha participat a la peça col·lectiva Chantal Akerman un recuerdo (2016) amb Francina Ribes en homenatge a la cineasta Chantal Akerman. També va ser l’ajudant de direcció a la pel·lícula Els dies que vindran (2019) de Carlos Marquès-Marcet. Col·labora amb A Bao A Qu des del 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. També és coordinadora d’Acció de Cap de Dones Visuals i vocal de la nova junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català.

Actualment, està desenvolupant el documental Alteritats/Otredades co-dirigit amb la Nora Haddad, sobre identitas lesbianes i produït per Amor & Lujo, i el curtmetratge de ficció Si em moro demà produït per Edna Films.

http://inquiremag.com/pantalla-sonica-alba-cros/

© Foto: Pol Rebaque