Back to home
Cineasta

Contact

 

albacrosp@gmail.com
+ 34 630 790 796

 

Instagram 

Tumblr

Twitter

Vimeo

About

 

 

(Puigverd de Lleida) és una de les codirectores de la pel·lícula documental Alteritats (2023), codirigida amb la Nora Haddad, sobre identitats lesbianes a Catalunya, produïda per Amor & Lujo i nominada a Millor Documental i Millor Banda Sonora als Premis Gaudí 2024 de l’Acadèmia de Cinema Català.

Es va establir com a directora després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. Un film que es va estrenar amb èxit a les sales de cinema fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Com a directora ha dirigit el curtmetratge de ficció Ferides (2024 – pendent d’estrena) produït per Edna Cinema, una peça per a «Simfonies de ciutat» (CCCB i Dones Visuals) titulada Anhel de llum (2023) estrenada a l’IDFA, el documental Resiliència (2020) pels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA i produït per Allegra Films, el curt documental De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021) sobre el pintor Francesc Punsola i produït per la UPF.

És la directora de fotografia (i actriu) de la pel·lícula La amiga de mi amiga (2022) de la Zaida Carmona, del curtmetratge Demà ho deixem (2022) del David Moragas i l’ajudant de direcció de Els dies que vindran (2019) de Carlos Marquès-Marcet.

Col·labora amb A Bao A Qu des del 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. També forma part de la junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català i és professora associada als estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

Actualment, està treballant en la seva propera pel·lícula de ficció en solitari Deriva (L’amor a batzegades) produïda per Edna Cinema.

http://inquiremag.com/pantalla-sonica-alba-cros/

Enllaç al directori de Dones Visuals:

-> https://donesvisuals.cat/usuaris/alba-cros-pellis/

© Foto: Maia Jenkinson

 

Filmografia:

Les amigues de l’Àgata (2015)

Resiliència (2020)

documental pels Premis Nacionals de Cultura 2020 del CoNCA

De rerum natura – De la naturalesa de les coses (2021)

curt documental sobre el pintor Francesc Punsola

Alteritats (2023)

Anhel de llum (2023)

Quan tot va començar (2023)

documental que segueix les obres de l’edifici museu Casa Natal de Salvador Dalí a Figueres

Ferides (2024 – pendent d’estrena)

curtmetratge de ficció